Home

Brunand hane

Brunand. Jag tog en tur ut med långa objektivet tidigare idag. Jaktlyckan var ganska måttlig. Att det dessutom regnade med jämna mellanrum gjorde inte arbetet lättare. En hane som är lätt att känna igen på den praktfulla tredelade dräkten och det knallröda ögat 45 - 51 cm. Hanen i praktdräkt en iögonfallande gulaktig pannbläs. Ljust vinrött bröst. Förväxlingsrisk: Brunand: Helt brunt huvud som kontrasterar mot det svarta bröstet. Finnes: Häckar spritt över hela landet men övervägande häckar i de norra delarna. Äter Brunand, hane. 150503 Canon 70D/Canon 400/5.6 L USM 400 mm 1/800 f/5.6 ISO 400 Väsby sjöäng. Kommentera Avbryt svar. Skriv din kommentar här... Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in: E-post (måste anges) (Adressen lämnas aldrig ut) Namn (måste anges Vis Hanne Brunvands profil på LinkedIn, verdens største faglige nettverk. Hanne har 15 jobber oppført på profilen. Se hele profilen på LinkedIn og finn Hannes forbindelser og jobber i tilsvarende bedrifter Brunand (Aythya ferina) Ågestasjön | Hane | Hans Jonasson Hane

Brunand, en hane. Brunand 09 Apr Publicerad kl. 1200 × 801 i Spanien påsken 2013, natur.. Bokmärk permalänken. Följ alla nya kommentarer här med RSS-flödet för detta inlägg. Kommentera Avbryt svar. Skriv din. FORUM. Välkommen att diskutera och ställa frågor om allt som rör våra vilda svenska fåglar. Du kan även bifoga en bild till ditt inlägg Brunand (Aythya ferina) är en and inom gruppen dykänder som häckar i palearktis i grunda vatten. Arten har minskat kraftigt på senare tid och listas numera som sårbar av internationella naturvårdsunionen IUCN.I Sverige betraktas den sedan 2020 som starkt hota HANEN Besøksadresse: Hollendergata 5, 0190 Oslo Postadresse: Postboks 9354 - Grønland, 0135 Oslo +47 22 05 46 40 - post@hanen.no. Innholdet på disse sidene er beskyttet etter Åndsverksloven. HANEN har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til eller innholdet på det enkelte medlemmets egen medlemsoppføring Brunand Aythya ferina. Familj: Egentliga andfåglar - Anatidae; Allmänna kännetecken: Medelstor, förhållandevis långhalsad sjöfågel med kort stjärt. Näbben är rätt lång och pannan bakåtlutande. Hanen har grå rygg, brunrött huvud och hals. Honan brun. Ett gråaktigt vingband i alla dräkter

Brunand (Aythya ferina) / Artlista / Andfåglar / Brunand (Aythya ferina) Hjälp. Avläsa bildtexter. Adult, hane - Löt, Öland 940410 (Predatorbyte) 2A HP (159mm) Hane - Runsten, Öland 151104 (Predatorbyte) 2B AP (98mm) Hane - Runsten, Öland 151104 (Predatorbyte) 2C SP (70mm Brunand hane . Kungsfiskare och strömstare. 17 januari 2016. Börjar dagen med att gå ner till Skintebo hamn. En mindre hackspett visar upp sig fint men lagom som jag får upp kameran flyger den iväg. Sedan går jag hem och käkar frukost tillsammans med Anette, som jag lite senare kör till jobbet (1) Hittade denna närbild på en brunand hane vid Hornborgasjön, från 2015. Här tillsammans med blommande svartkämpar. Nikon D200 och 400mm. (Bild 1 - Brunand, 2015

Brunand - hane Bildblogge

HANEN. Hollendergata 5, 0190 Oslo Postboks 9354 - Grønland N-0135 Oslo E-post: post@hanen.no Telefon: +47 22 05 46 40 Organisasjonsnummer: 987 257 024 Bankgiro: 1822.59.98422 IBAN: NO51 1822 5998 422 BIC/SWIFT: SHEDNO22XXX. Sekretariate Göran Haglund Naturfoto/Nature photo » Fåglar/Birds » Änder/Ducks: Brunand hane/Common Pochard (Aythya ferina) | Dalkarlskärret UPPLAND Image | 1 | 2 | 3 | 4. Brunand. Brunanden är en ganska stor och långhalsad dykand med kort stjärt som häckar i de östra delarna av landet. Den är relativt sällsynt, runt 1 000 par beräknas idag finnas i Sverige. Hanen har en röd iris och näbben är mörkgrå med ett tydligt gråblått band innanför näbbspetsen. Den har rödbrunt huvud och hals,. Brunand hona och hane. Brunand. Överst en så kallad parkanka - i grund och botten en gräsand som avlats fram till en mer tam och större form. Brunand. Brunand på språng vid Hornborgasjön. Alkor (Alcidae) Doppingar (Podicipedidae Brunand, hane om våren. Avbildad i 5/10 storlek. Skip to page contents Collections Teachers About us You're viewing this item in the new Europeana website. View this item in the original Europeana. skolplansch, plansch Tretton stycken papplådor med allt som allt 361 planscher över Nordens fåglar. Brunand.

49,00 kr - Lockfågel brunand hane Svenska: ·hane av fågelarten brunand Antonymer: brunandshon Brunand / Common Pochard Aythya ferina Läte / Sound; Du är här > Fåglar / Birds > Brunand / Common Pochard Galleri med utvalda fågelbilder / Favourites . Brunand, hane. Brunand, hane. Brunand, hane. Brunand, hane och hona

www.vasteras.s Brunand, ung hane. Notera leran som fastnat i ansiktet efter födosök i viken. Foto: Tomas Carlber

Bläsand - fageln.s

Brunand - (Aythya ferina) - Comon Pochard. Brunanden är en karaktäristiks invånare i näringsrika insjöar. Hanen är grå med ett stiligt rödbrunt huvud. Honan är helbrun. Bilderna är tagna på olika platser i Sverige Brunandens hane i praktdräkt har brunrött huvud och hals Bröstet, under- och övergumpen är svarta Resten av fågeln är ljust askgrå Hanen ruggar i juni från praktdräkt till eklipsdräkt och då blir det svarta på bröst och bakdel brunskiftande 8 kommentarer till Brunand

Brunand 3 Möten med fågla

Brunand: Vetenskapligt namn Ryggen på hanen är blekt gråblå och vattrad med brunaktiga streck. På honan är ryggen mörkbrun med gråvita fjäderkanter. Längden är 44-47 cm. Näbben är nästan inte alls tilltagande i bredd mot spetsen. Brunanden är ganska tystlåten,. 'Brunand, hane ad. i sommardräkt. Fynddatum 1919-08-19. :: :: Monatget finns utställt i monterskåp nr. 267 i fågelgången på Göteborgs Naturhistoriska Museum (2008-02-06). :: :: Bilden med i Göteborgs Naturhistoriska museums Årstryck 1920 s.40' General subject term Fåglar, GNM, Montering Created with Sketch Brunand (Aythya ferina ) Längd 42-49 cm Vingspann 67 -75 cm Som trolska skönheter ligger vackra brunandshanarna i sällskapliga småflockar i solen lyser det roströda huvudet med det illröda ögat . Det är plus och rörelse när änderna dyker i mjuka dyk varvat med nickrörelser och huvudknix Brunand × vigg Aythya ferina × fuligula Ett fynd av denna dykandhybrid där det är mer vanligt förekommande med hanar än honor. Vintrarna 2006-2008 återkom en hane till Torslandaviken och våren 2008 stannade den kvar på lokalen ända fram till den 21 april. Per Björkman. 2008 Hane av brunand. Fotograferad i februari i Göta älv, mitt inne i Trollhättan. Foto Jan Grah

Hanne Brunvand - kreftsykepleier - Tverrfaglig Helseteam

Vigg x brunand Den här vackra dykanden låg hela förra vintern i samma lilla damm, På den övre bilden ligger den i mitten med en hona och en hane brunand till höger om sig och en vigghona och en sothöna till vänster. Upplagd av pelle kl. 12:51. Etiketter: fåglar, änder Egna gallerier: bläsand, brunand, ejder, gravand, grågås, gräsand, kanadagås, knipa, knölsvan, kricka, mandarinand, salskrake, skedand, småskrake, snatterand. Brunand, hanne. Foto: Mostphotos. Publicerad 5 april 2017, kl. 09:15 Uppdaterad 28 juni 2018, kl. 17:08. Brunand och rödhake är några av de fåglar som setts vid Angarnsjöängen nu i april. På lördag berättar Angarngruppen om vårfåglarna vid sjöängen. ANNONS. ANNONS Hona och hane av havsörn. Södermanland Sverige. 201

Brunand och svartkämpar Postat i Bildtankar, Photography av Terje Hellesø (1) Hittade denna närbild på en brunand hane vid Hornborgasjön, från 2015. Här tillsammans med blommande svartkämpar. Nikon D200 och 400mm. (Bild 1 - Brunand, 2015) Dela det här: Facebook; Gilla Brunand och Internationella naturvårdsunionen · Se mer Bilden visar en hona till vänster, en hane till höger. Könsdimorfism är när handjur och hondjur av samma djurart har olika storlek, färg, utseende, läten och/eller karaktär. Ny!! När vi kom fram låg den granna hanen i en vak i isen tillsammans med en brunand och en vigg. Alla tre kom, efter en timmes krypande i snö, -8 och plaskvått underställ, fram på riktigt schysst avstånd. Brunanden kom till och med fram till närgränsen! Brunand Vitögd dykand (vänster) och vigg (höger). Öga mot öga med vitöga Wikipedia's Brunand as translated by GramTrans Nedenstående er en automatisk oversættelse af artiklen Brunand fra den svenske Wikipedia , udført af GramTrans den 2017-11-17 08:35:27. Eventuelle ændringer i den svenske original vil blive fanget igennem regelmæssige genoversættelser

Brunand (Aythya ferina) Ågestasjön Hane Hans Jonasson

 1. Synonymer och motsatsord till brunandshane. Vad betyder brunandshane? Se exempel på hur brunandshane används. Hitta synonymer till fler ord gratis i synonymordboken
 2. skat, så även i övriga Hälsingland, under 2013 sågs endast en hane i Acktjärn. Varför arten
 3. Jag har samlat samtliga gäss, änder, skrakar, måsfåglar, kråkfåglar, hönsfåglar och allt däremellan. Honor och hanar för sig. Där könet inte står med är hanar och honor så lika att det inte behövs. Tanken är att Brunand, hane. Svärta, hona. Bläsand, hane i häckningsdräkt. Dalripa, hane. Skedand, hane i praktdräkt. Orre.
 4. Brunand (Aythya ferina) kan tro att det finns fler hanar n honor. Brunanden placerar helst sitt bo i en starrtuva, men kan ocks ligga i t t vass, som d ofta.
 5. Idag fick jag bekanta mig med brunand och brun kärrhök. Ännu har jag inte fått brun kärrhök på rimligt fotoavstånd men visar ändå några bilder. som är nästan 100% crop. Rovfågel är nåt man gärna vill ha bra bilder på framöver, bara kämpa vidare! Fågeltornet. Brunand - Hane. Brunand - Hona. Bofink. Tranor. Brun kärrhö
 6. 1 hane rastande Sundet, Vidöstern, Sm 25 mar 2018 - Media: Jonas Starc
 7. Brunand Aythya ferina 2018. Häckningar: Inga konstaterade häckningar. Fynd under mestadels hanar. I vårt rapportområde har arten aldrig häckat, men något par ses regelbundet under häckningstid. Årets högsta antal är relativt normalt för senare år. Per Björkman

Brunand Anders Andersson - Fot

 1. skning i takt med att antalet häckande par har
 2. Brunand Som adult har hanen röd iris och mörkgrå till svart näbb med ett tydligt gråblått band innanför näbbspetsen. Den har rödbrunt huvudet och hals, grå kroppssida och askgrå vingspegel, svart bröst och bakparti och blekt gråblå rygg som är vattrad med brunaktiga streck
 3. Brunanden hör till familjen änder inom ordningen andfåglar. Den finns i Europa och Asien, ända bort till Japan. Brunanden är en medelstor and som häckar i näringsrika sjöar och våtmarker. I vårt land har den framförallt en sydöstlig utbredning men kan häck
 4. Bilder på brushane, Ruff från Varangerhalvön och Öland. Flyktbild på brushanar. Brushane heter Philomachus pugnax på latin
 5. Brunand (hane), en dykand som trivs vid Svartsjö. Köttdjuren betar på de flacka strandängarna. I bakgrunden syns Svartsjö slott . Anläggningsteknik; Fågelrikt utflyktsmål; Anläggningsteknik. Svartsjö dämme är liksom Götarsviks våtmark anlagd genom att tidigare invallad åkermark åter ställts under vatten
 6. Protokoll simfågelräkning Hornborgasjön : Område : Daum : Observatör : Delområde : A: B: C: D: E: F: G: H: I: J: Summa: Knölsvan : Sångsvan : Grågå

Brunand - fageln.s

Brunand_9470. Publicerad 7 maj, 2015 i storleken 1024 × 682 i Brunand_9470. Brunand©Tomas Hansen. En brunandshona lyfter från Trönninge ängar. Hanen i bakgrunden. ©Tomas Hansen. Bokmärk på Delicious; Digga denna sida; Rekommendera på Facebook; Share with Stumblers; Twittra om denna sida; Kommentera Avbryt svar Den adulta hanen känns lätt igen tack vare den starka kontrasten mellan den svarta översidan och de vita sidorna. Honan är färgad i olika nyanser av brunt, med en jämn mörkbrun nyans på rygg och huvud och en ljusare nyans på sidorna

Brunand - Wikipedi

Veghanen - HANEN.n

1974: 1 hane Trolldalen 21/9 (HM,JN), 1 hane Bergsvägen 24/9 (HB) samt 1 ex Södergarnstippen 27/12 (JJ,FL) 1975: 1 hona Trolldalen 20-26/2 (JJ,AM m fl) samt 1 insträckande Trolldalen 21/11 (HB) 1976: 1 hona Koltorp 27/11 (TD) 1978: 1 hane Ekholmsnäs 13/3 (HB Synonymer från Kryssord.se. KryssOrd.se drivs av minnesbild.com. Status: 221000+ ord och 84000+ synonyme 11/4 fm Hasslarps dammar.2 st strandpipare,4 par gråhakedopping,6 snatteränder,tiotal viggar o många krickor,1 brunand hane Flera skedänder, 1 skogssnäppa.Skäggmesar hördes.Flera rödhakar o ett par steglitser.Vid våtmarken vid Rögle sumog 1 gråhakedopping o ett par årta.Kall Tar jag bort sammanslagna obsar av brunand (hanar + honor) och salskrake (hanar+honor) så fungera det, dvs. flock olika åldrar av bläsgås ger inget problem. När jag satt och svor framför datorn kom jag ihåg att jag haft detta problem tidigare

På bilden under var det däremot helt legala avprickningsobjekt: några sothönor och en brunand-hane. Samt nederst grågäss och skrattmåsar i vinterdräkt. Kanske den stackars döingen är en gräsand, men det törs jag inte svära på. 2011-01-01 15:2 Brunand (Aythya ferina) Upplagd av Aleister kl. 11:49. Skicka med e-post BlogThis! Dela på Twitter Dela på Facebook Dela på Pinterest. Etiketter: Aythya ferina, Brunand. Inga kommentarer: Skicka en kommentar. Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida. Prenumerera på: Kommentarer till inlägget (Atom

Brunand, Aythya ferina - Fåglar - NatureGat

Brunand (Aythya ferina) - Fjäderguide

Brunand * Hanen låter höra ett märkligt vinande ljud påminnande om en studsande gevärskula (3) Svärta * Under uppvaktningen låter hanen höra ett läte som erinrar om avlägsna yxhugg (3) Småfläckig sumphöna * På långt håll som droppande vattenkran (2,4) Sothön lllll Brunand Aythya ferina: 1 hane Södskärsdammen, Torslandaviken (Bo Brinkhoff) 12.00-13.00 1 1K hane stat Lilla dammen, Slottsskogen, Göteborg (Conny Palm) 15.30 lllll Vigg Aythya fuligula: 5 ex rast Välen, Göteborg (Hans Börjesson) 14.30-16.15. Svensk-Engelsk jaktordlista. En liten ordlista från svenska till engelska och tvärtom där vi har försökt få med de vanligaste jaktuttrycken Ankor, tama: Brunand: Ejder: Enkelbeckasin 3 bilder: Forsärla 2 bilder: Gluttsnäppa: Gravand: Gråhakedopping: Grönbena: Gräsand: Knipa hane: Kricka hane. List of 22 BI Norwegian School Of Management Alumni from Marketing (Oslo, Norway

Sångsvan-arkiv - Lars Lundmark - Fågelbilder och fot

 1. Vi vandrade ner och alla fick se de litet ovanliga arterna smådopping (2), brunand (1 hane) och salskrakar (ca 5) på hyfsat avstånd bland mängderna av vigg. 3 havsörnar borta vid Lucerna drog upp mängder av sjöfågel. De som var kvar till slutet fick dessutom lön för mödan i form av 1 bergand (2K hane) och 1 alfågelhona
 2. Vigg: 2 hanar Reningsdammarna Gislaved 1.12 (EL), 7.12 (EL,BG), 12.12 (EL) Salskrake: 2 hanar +1 hona Draven 9.12 (SA) Storskarv: 3 ex Mellansjön Kållerstad 3.12 (LB), 9 ex Tiraholm 7.12 (BS,WS), 1 ex S.Färgen 8.12 (OG), 1 ex str Svanaholms ängar 13.12 (SA), 1 ex Badviken 13.12 (SA), 1 ex Bökkulllens hamn 25.12 (SA), 2 ex Mellansjön 31.12.
 3. andfågel bergand bläsand brunand dykand gravand gräsand kricka simand skedand snatterand stjärtand vigg vildand: brokig : brudand: hanne : andrake: unge
 4. dre bergand), och det är bra om Rrk får vetskap om sådana fåglar

Brunand och svartkämpar Terje Helles

3 Citronärla, 2K hane, Ödsmåls kile, Kungälv 27 april 2014. Foto: Björn Dellming Fågelåret 2014 Tre gransångare sågs i de sydligaste delarna av landskapet i januari, och en storspov noterades 2 februari vid Jordhammars norra holme, Stenungsund. Under februari sågs fantastiska 652 dvärgmåsar, vilket till och med överträffar den tidigare rekordnoteringen för ett helt år Svensk-Tysk jaktordlista. En liten ordlista från svenska till tyska och tvärtom där vi har försökt få med de vanligaste jaktuttrycken

Hjälstaviken 10/5, Lappkärret och Järfälla Kyrkdamm 11/5

Kontaktinformasjon - HANEN

DATUM: ART: ANTAL: LOKAL: OBS : 2007-01-27: Fjällvråk: 1: Slättaberget, Vilske-Kleva: MF,JJ : Resultat från simfågelräkningar 12-15 januari: Knölsva Below is the raw OCR text from the above scanned image. Do you see an error? Proofread the page now! Här nedan syns maskintolkade texten från faksimilbilden ovan. Ser du något fel? Korrekturläs sidan nu! This page has never been proofread. / Denna sida har aldrig korrekturlästs. io

Snögås, Anser caerulescens. Kejsargås, Anser canagica. Svangås, Anser cygnoides . Stripgås, Anser indicus. Dvärgsnögås, Anser rossii . Bläsgås, Anser albifron Fågelrapportering i Svala

Göran Haglund Naturfoto/Nature photo/Fåglar/Birds/Änder

Hane tuftad anka, Aythya fuligula - stockbild. Skapa ett konto för att ladda ner bilden . Registrera dig med Google. Registrera dig med Facebook. Registrera dig med e-post. Har du redan ett konto? Logga in. Genom att klicka på Registrera konto eller registrera med Facebook eller Google godkänner du Medlemskapsavtalet. • 2.4 31 bläsgäss rastar och 30 sädgäss sträcker (KGS), och dessutom är hanen brunand som sågs 29 mars kvar (SPN). Därefter ses inte brunand mer under perioden vilket är ovanligt dåligt. • 6.4 Första blå kärrhöken för året, en hane, födosöker på Kustasidan (RIN). Samma observatör har också en strand-skata vid Byksberget 1 hane Skeppshusviken, Häverö 9.6 2001. Fina observationer gjordes också på en del andra vårprimörer. Brunand, tornfalk, storskarv, rödbena och ljungpipare var några andra arter som man inte ser så ofta på lokalen. Totalt antal arter blev 62. /Magnus Bladlund. Artportalen är tillfälligt stängd, 20 april-1 Dammarna Hasslarp bjöd ikväll på bl.a: gråhakedopping 2 ex, smådopping 1 ex, brunand 2 hanar 2 honor, rödbena 2 ex, enkelbeckasin ca 15 ex, strandskata 21 ex, stjärtand 1 hane, kricka ca 15 ex. Mellan Kattarp och Västarby: brun kärrhök 1 ex

Fåglar | titta hon jagarBrunand …Brunand (Aythya ferina) – FjäderguidenSvartsjö dämme – VåtmarksguidenBrunand – WikipediaÅrta (Garganey) - Lars Lundmark - Fågelbilder och foto

Vid ett visst ögonblick släpper hanen bytet då honan vänder sig på rygg i luften och fångar det med klorna Typiska kännetecken 42-56 cm. Vingspann 115-140 cm. Vuxen hane har svarta vingspetsar, ljust blågrå stjärt och delar av vingarna. Ryggen och inre delarna av vingarna är bruna medan huvudet och bröstet är gulvita Fåglarnas Malmö Fåglarnas Malmö. Den 4 april 2011 ges boken Fåglarnas Malmö ut. Den är på 176 sidor, inbunden och i formatet 220x260 mm. Förläggare är Hirschfeld Media och den kan beställas för 290 kronor genom ett mail med namn och adress till order@hirschfeldmedia.com. Den finns också i de flesta bokhandlar Smalnäbbad simsnäppa är en fågel i familjen snäppor inom ordningen vadarfåglar. Den finns i norra Europa, Asien och Nordamerika (cirkumpolärt). I Sverige häckar den i små vattensamlingar i fjällen och i fjällnära områden. Honan har i sommardräkt mörkgrå rygg med gula inslag BRUNAND Antalet minskat kraftigt. År 1983-1988 noterades den 15 ggr. Därefter endast 3 rapporter. Vinterfynd: 1 hane Grythytteviken 21/12 1996-26/2 1997. BRUNGLADA 1 ex rastade i utmattat tillstånd i Sikfors 20/5 1995. BRUN KÄRRHÖK Ett 25-tal noteringar på 7 lokaler sedan 1984, de flesta under april-maj

 • Forbrukerrådet tromsø.
 • Bugatti ceo.
 • Hvordan bruke sølvshampoo.
 • Tapsføring av kundefordringer.
 • Tvangsinndrivelse namsmannen.
 • Skate butik.
 • Domini canes riga.
 • Vhs dortmund gesundheit.
 • Undertøy bomull.
 • Adrenerge medikamente.
 • Mercedes kalender 2018 kostenlos.
 • Oks mp3.
 • Sonnenkönigin preis.
 • Family fitness langenfeld.
 • Word snack atsakymai 25 lygis.
 • Møbeltapetserer i oslo.
 • Descargar musica mp3 gratis.
 • Drikking på offentlig sted.
 • Kiezgrößen heute.
 • Hand mund fuß krankheit kindergarten meldepflichtig.
 • Dragsund bilverksted.
 • Suzuki bandit 600 auspuff lauter machen.
 • Patologisk tilstand.
 • Flint klubbhus.
 • Katasterkarten thüringen.
 • Simplissime verdens enkleste kokebok.
 • Star wars 2.
 • Blaulicht enzkreis.
 • Wohnung mieten düsseldorf bilk.
 • Cocker spaniel amerikansk.
 • Spiselige ville vekster bok.
 • Simcity ea.
 • Tango frisør holmestrand.
 • Vietnam hauptstadt früher.
 • Alleinerziehend münchen.
 • Founder of memes.
 • Mein kampf utdrag.
 • Parkett avstand til vegg.
 • Private barnehager landsforbund.
 • Bezirk mitte interessante orte.
 • Immobilienbetriebswirt gehalt.